1. YÜKSEKLİKNasıl ki yatakların yerden yüksekliği ve genişliği eşit değilse komodinlerin de yükseklik ve genişlikleri eşit değildir. komodin seçerken komodinin boyunun şilte ile aynı yükseklikte ya da be-altı cm kadar daha yüksek olmasına özen gösterin. Böylece kitabınıza yada başucu sürahisi gibi eşyalara uzanırken rahat edersiniz.

2. DERİNLİK
İdeal bir komodinini derinliği 60 cm civarındadır.Eğer gereğinden daha derin bir komodin seçerseniz hem kullanışsız olma ihtimali vardır hemde mekan içindeki trafiği engelleyebilir.
3.DEPOLAMA
komodinler küçük aksesuarları ve pek çok eşyayı saklamak için çok iyi bir fikir . Açık raflı ya da çekmeceli alternatifleri değerlendirebilirsiniz.Kitap,gözlük ,dergi gibi başucunda en çok kullanılanları saklayabilirsiniz.
4.DENGE
komodin ölçüsü yatağın ölçüsüyle dengeli olmalı .Eğer çok büyük bir karyolanız varsa ufak bir komodin yanında iğreti durabilir.Bununla beraber dar bir yatağın yanında çok büyük bir komodin orantısız durur.iki kapılı ayaklı ve geniş komodinler büyük yatağın yanında hem orantılı durur, hem de depolama alanı sayesinde kullanışlı olur.
5.TARZ
komodini tarz olarak mutlaka karyolanıza uydurmak zorunda değilsiniz.Hatta farklı tarzları kombinlemeniz yatak odanıza karakter katacaktır. Malzeme seçimi konusunda da benzer bir yol izleyebilirsiniz.Sadece komodinin yatağı bir kaç şekilde tamamlıyor olmasına dikkat edin.Örneğin ayakların aynı malzemeden yapılmış olması gibi.
6.KARIŞTIR-YAKIŞTIR
nasıl ki komodinler karyolaya uymak zorunda değilse iki ayrı komodinde birbirine uymak zorunda değil.Yani yatağınızın bir tarafına aynalı bir komodin koyarken,diğer bir tarafına lake bir komodin yerleştirebilirsiniz.
7.YÜZEY SEÇİMİ
Eğer komodin üzerine takı,saat,kitap yada su bardağı gibi sık sık bir şeyler  koyanlardansanız komodini seçerken çizilmelere dayanaklı bir malzemeden olmasına özen gösterin. örneğin kumaş kaplı bir komodin almak
istiyorsanız üzerine de üst tablanın büyüklüğünde bir cam kestirerek daha pratik kullanabilirsiniz.

8.YARATICI
Ufak bir şifoniyeri, bir kahve sehpasını,sandalye,tabureyi yada yüksekçe bir pufu da komodin olarak kullanabilirsiniz.


















About ibrahim kayadibi

Her gün Ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği hayatı kolaylaştıran özgün tasarımları sizler için tanıtan Türkiyenin yeni ev dekorasyonu sitesi olan evlerinize farklı bir bakış açısından bakmanız için sizlere yardım amacı ile kurulmuştur. En yakın zamanda Ev dekorasyon ürünlerinide burada satışa çıkartacağımızın haberini vermek isterim.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply