» » » » » Ütü Yapmanın Püf Noktaları

ÜTÜ YAPARKEN 
1-Yıkadığınız çamaşırları askıya çok düzgün asar ve nemli ütülerseniz bu harcanan enerjiyide azaltır.
2-Ütünüzü kullanmadan önce her ev aletinde yapılması gerektiği gibi. mutlaka ürünün kullanma klavuzunu okuyun.Cünkü bir aleti tanımadan onu doğru ve verimli kullanmanız zor ve yorucudur.
3-kumaşın türüne göre termostatı en az seviyede ayarlarsanız daha az enerji harcamış olursunuz.
4-ütüyü tekrar ısıtmamak için bir seferde işlemi tamamlamaya gayret gösterin.
5- ütünün bitimine doğru prizden çekin ve son parçaları öyle ütüleyin.
6-Tabanı cizilmeyen ütüleri tercih etmenizde fayda var.
7-Ütünün düzenli aralıklarla bakımını yapmak ütünün ömrünü uzatır.
8-Ütüyü prizde unutmamak için önlemlerinizi alın. Ya da kendi kendine kapanan bir model tercih edin.
9-Ütü yapmaya düşük sıcaklıkta ütülenmesi gerekn çamaşırlarla başlayın. Çünkü ütü çabuk ısınır yavaş soğur.
10-giyisilerde bulunan etiketler genelde o giysinin ütülenip ütülenmeyeceğini, eğer ütüleniyorsa kaç derecede ütülenebileceğini gösterir. bu talimatlara özen göstermeye dikkat edin.
11-Ütülerin farklı türde Kumaşlar için farklı sıcaklık ayarları vardır. İpek,yün ve sentetik kumaşlarda, bu kumaşlara özel sıcaklık ayarları kullanmak özellikle çok önemlidir.Aksi takdirde kumaşı yakarak hasar verme olasılığı doğar,
12-Havlular, keten bezler gibi bazı kumaşlar hafif nemliyken ütülendiklerinde en iyi sonuçları verir.Bazı kumaşlar ise ütüden önce tam olarak kurumuş olmalıdır.
13-Kıyafetlerinizi sprey fonksiyonu ile nemlendirdiğiniz taktirde şok buhar seceneğini daha az kullanırsınız. bunu bilerek ütü yapın.
14- Ütüye ara verdiğinizde , ütüyü dik konumda bırakmaya özen gösterin.Böylece ütünüz yatay konumda olduğu gibi buhar üretmeyecektir.








About ibrahim kayadibi

Her gün Ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği hayatı kolaylaştıran özgün tasarımları sizler için tanıtan Türkiyenin yeni ev dekorasyonu sitesi olan evlerinize farklı bir bakış açısından bakmanız için sizlere yardım amacı ile kurulmuştur. En yakın zamanda Ev dekorasyon ürünlerinide burada satışa çıkartacağımızın haberini vermek isterim.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply