» » » » » Dolap Montajı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Raylı Dolap Montajı Nasıl Yapılır?

Geniş iç hacimleri nedeni ile kalabalık ailelerin tercihi olan raylı dolaplar montajı en zor mobilyaların başında yer almaktadır. Rayların üzerine oturtulan sürgüler son derece hassas olduğu için doğru oturtulması ve ray sisteminin sağlam bir şekilde monte edilmesi montaj esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardır. Rayın üzerine doğru oturtulmayan sürgülü kapağın her an düşme tehlikesi bulunur ve bu da istenmeyen ev kazalarının yaşanmasına neden olabilecek büyük bir risktir. Raylı dolap montajı mutlaka mobilya montajı konusunda deneyim sahibi uzman montaj elemanları tarafından yapılmalıdır. Demonte sürgülü dolap satın almanız halinde dilerseniz içerisinden çıkan montaj şemasından faydalanarak montajını kendinizde gerçekleştirebileceğiniz gibi montaj elemanı çağırarak montajın sorunsuz olarak gerçekleşmesini de sağlayabilirsiniz. Mobilya montajı belirli bir uzmanlık gerektiren bir konu olup özellikle de gardırop gibi boyutu büyüyen montajların belirli bir deneyim ve el pratikliği gerektirdiği tartışılmaz bir gerçektir. Bu nedenle rayların üzerinde ilerleyen sürgülerin söz konusu olduğu montajlarda montaj şeması yetersiz kalmakta olup şemayı adım adım takip ederek montajı tamamlamak çok daha zorlaşmaktadır.

Peki Raylı Dolap Nasıl Takılır?

Böyle bir montaj ancak daha önce birden fazla demonte ürün alarak başarı ile monte edebilen kişilerin tercih etmeleri gereken bir yöntemdir. Aksi halde hem montajı gerçekleştirmek çok yoğun bir emek ve uzun bir süre gerektirecek hem de montaj sonrası sürgülerin raydan kurtularak düşmesi gibi pek çok arızanın meydana gelme riski yükselecektir. Eğer montaj konusunda kendinize güveniyorsanız ve montajı yapabileceğine inanıyorsanız bu durumda tek yapmanız gereken ürünün içerisinden çıkan montaj şemasını sırası ile takip etmek olacaktır. Ayrıca montaj esnasında takılacak vidaların sağlamlığı açısından da elektrikli tornavida kullanılması çok daha uygun olacaktır. Raylı dolap montajı esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu doğru kapağın doğru kanada takılmasıdır. Yanlış takılan kapak rayın zorlanmasına neden olacağı için sürgünün kayması zorlaştığı gibi aynı zamanda kasılma nedeni ile kapağın geri atması yani düşmesi riskini tetikleyecektir. Bu nedenle kapakların doğruluğu her kapak takıldığında ray üzerinde sürülerek denenmeli ve kolay bir şekilde kayıyorsa diğer kapağa geçilmelidir. Bu şekilde sürgülü dolap montajı tamamlanmış olur…

About ibrahim kayadibi

Her gün Ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği hayatı kolaylaştıran özgün tasarımları sizler için tanıtan Türkiyenin yeni ev dekorasyonu sitesi olan evlerinize farklı bir bakış açısından bakmanız için sizlere yardım amacı ile kurulmuştur. En yakın zamanda Ev dekorasyon ürünlerinide burada satışa çıkartacağımızın haberini vermek isterim.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply