» » » » Mutfak Aydınlatması İçin Pratik Fikirler



Mutfak Aydınlatması İçin Pratik Fikirler
Unutmayın: Doğru yapılmış bir mutfak aydınlatması, davetkar ve sıcak bir ortam oluşturur ve evinizin geri kalan alanlarındaki dekoratif unsurlar ile uyum içerisinde, pratik bir çalışma ve eğlenceli bir yaşam alanı sunar. Sizler de bu fikirlerden yararlanarak keyifli bir mutfak aydınlatması oluşturabilirsiniz.
  • Şerit LED’ler günümüzde çok popülerdir. Bunları birçok yapı markette bulabilirsiniz. Kurulumunu kendiniz yapmaktansa bir uzmana danışmanız daha doğru olacaktır çünkü kuvvetli LED sistemleri mutlaka bir sürücü devreye ihtiyaç duyacaklardır. Bir diğer popüler aydınlatma ürünü olan disk şeklindeki halojen lambalar ise direkt olarak 220V ile çalıştıklarından kolaylıkla kurup kullanabilirsiniz.
  • İyi bir mutfak aydınlatması birkaç katmandan oluşur. Dolayısı ile bu katmanların birbirleri ile uyumlu hale getirilmeleri için de ayrı bir çaba gerekmesi doğaldır. LED’lerin ve eski tip ampullerin parlaklık düzeyleri dimmer denen parçalar ile ayarlanabilir. Tasarruflu ampul ya da floresanları ayarlamak için ise, bunlardan tek bir tane kullanmak yerine daha küçük olanlardan sayıca fazla miktarda kullanıp her birini ayrı birer anahtara bağlayın. Böylece ışık üzerinde tam bir kontrol sahibi olarak mutfağınızı farklı durumlarda farklı düzey ve şekillerde aydınlatma olanağına kavuşmuş olacaksınız. Ayrıca günümüzde bazı uzaktan kumandalı sistemler de piyasada bulunuyor. Bunların görece daha ucuz olanlarında sadece birer anahtar gibi aç-kapa fonksiyonu bulunurken, üst modellerde dört farklı ışıklandırma senaryosu oluşturulabiliyor.

About ibrahim kayadibi

Her gün Ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği hayatı kolaylaştıran özgün tasarımları sizler için tanıtan Türkiyenin yeni ev dekorasyonu sitesi olan evlerinize farklı bir bakış açısından bakmanız için sizlere yardım amacı ile kurulmuştur. En yakın zamanda Ev dekorasyon ürünlerinide burada satışa çıkartacağımızın haberini vermek isterim.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply