Mutfak Aydınlatması İçin Pratik Fikirler
Günümüzün şehirleşen Türkiye’sinde yeni ailelerin mutfakta geçirdiği zaman giderek azalıyor. Ancak, mutfak birçok durumda ailenin bir araya gelerek kaliteli zaman geçireceği bir mekan. Doğru dekore edilmiş bir mutfakta özellikle de yemek yemek için bir yer de varsa, aile hep bir arada sohbet edebilir ya da keyif ve neşe ile eğlenebilir. Dolayısı ile de, ev halkının mutfağa olan ilgisini arttırmak için mutfak dekorasyonu çok büyük önem arz ediyor. Sizler de bu fikirlerden yararlanarak daha ilgi çekici ve hoş bir mutfak aydınlatması tasarlayabilirsiniz.
  • Farklı aydınlatma türlerini bir arada kullanın. Mutfağın genelini aydınlatmak için floresan ya da tasarruflu ampul, tezgah üzerini aydınlatmak için LED, ocak üzerini ya da fırın gibi sıcak alanlar için tasarrufsuz eski tip ampul, mutfağınızdaki vazo gibi hoş ve sanatsal objeleri vurgulamak için de minik spotlar (ya da LED spotlar) kullanın. Böylece farklı ihtiyaçlara farklı çözümler sunarak mutfağınızı daha kapsamlı hale getirmiş olursunuz.
  • Verimli bir aydınlatma asla tek noktadan olmamalıdır. İnsanların mutfak aydınlatmalarını tasarlarken en sık yaptıkları hata, tavanda bir “parlaklık bombası” kullanarak her tarafı aydınlatmaya çalışmaktır. Bu da ortamdaki her şeyin aşırı aydınlatılmasına sebep olacaktır.
  • Dolapların tezgaha bakan kısımlarında mutlaka bir aydınlatma elemanı kullanın. Burası kilit bir noktadır ve birçok başarılı dekoratör, özellikle bu alana özen göstermektedir.

About ibrahim kayadibi

Her gün Ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği hayatı kolaylaştıran özgün tasarımları sizler için tanıtan Türkiyenin yeni ev dekorasyonu sitesi olan evlerinize farklı bir bakış açısından bakmanız için sizlere yardım amacı ile kurulmuştur. En yakın zamanda Ev dekorasyon ürünlerinide burada satışa çıkartacağımızın haberini vermek isterim.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply