- Farklı aydınlatma türlerini bir arada kullanın. Mutfağın genelini aydınlatmak için floresan ya da tasarruflu ampul, tezgah üzerini aydınlatmak için LED, ocak üzerini ya da fırın gibi sıcak alanlar için tasarrufsuz eski tip ampul, mutfağınızdaki vazo gibi hoş ve sanatsal objeleri vurgulamak için de minik spotlar (ya da LED spotlar) kullanın. Böylece farklı ihtiyaçlara farklı çözümler sunarak mutfağınızı daha kapsamlı hale getirmiş olursunuz.
- Verimli bir aydınlatma asla tek noktadan olmamalıdır. İnsanların mutfak aydınlatmalarını tasarlarken en sık yaptıkları hata, tavanda bir “parlaklık bombası” kullanarak her tarafı aydınlatmaya çalışmaktır. Bu da ortamdaki her şeyin aşırı aydınlatılmasına sebep olacaktır.
- Dolapların tezgaha bakan kısımlarında mutlaka bir aydınlatma elemanı kullanın. Burası kilit bir noktadır ve birçok başarılı dekoratör, özellikle bu alana özen göstermektedir.
Hiç yorum yok: